فریم در ثانیه (FBS) در دوربین مدار بسته
FBS on CCTV
0
(0)

فریم در ثانیه یا همان FBS به تعداد تصاویری گفته می‌شود که دوربین شما در هر ثانیه ضبط می‌کند. ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام چک کردن فیلم های دوربین مداربسته، اجسام در حال حرکت با یک هاله و یا دنباله پخش شود و اصلاً کیفیت مناسبی ندارد.

مثلاً اگر شخصی رد می‌شود رنگ پیراهن در تصویر جا می‌ماند و یا در پشت ماشینی که در حال حرکت است یک هاله وجود دارد.

همه این مشکلات مربوط به پایین بودن FBS دوربین مدار بسته است. یکی از مهمترین عوامل در کیفیت  تصاویردوربین مدار بسته Framerate یا فریم بر ثانیه است.

ما در این مقاله به شما آموزش می‌دهیم چگونه این مشکلات را رفع کنید.

فریم در ثانیه (FBS) چیست؟

نرخ فریم یا فریم در ثانیه یا فریم برثانیه، یا فریم ریت در دوربین مدار بسته نشان دهنده تعداد تصاویری است که، در هر ثانیه از فیلم گرفته شده است. همان طور که می‌دانید یک فیلم از تعدادی تصویر تشکیل شده است که پشت سر هم به نمایش در می‌آید. به هر کدام از این تصاویر یک فریم گفته می‌شود.

حال اگر این فریم‌ها با سرعت مشخص نشان داده شود هیچ مکثی در فیلم دیده نخواهد شد. استاندارد فعلی برای فیلم واضح و روان با اجسام متحرک 30 فریم در ثانیه است.

 اهمیت FBS

وقتی یک فیلم را تماشا می‌کنید برای این که مغز انسان تصاویر را به صورت متحرک ببیند حداقل نیاز به ۲۵ تا ۳۰ فریم در ثانیه است یعنی باید ۲۵ تا ۳۰ فریم در یک ثانیه پشت سر هم پخش شود تا مغز انسان حس یک فیلم زنده را دریافت کند.

حال اگر تعداد این فریم‌ها که به آن FBS گفته می‌شود به اندازه کافی نباشد، حس می‌کنید که تصاویر قطع شده و پرش‌های کوچک بین فریم‌ها را احساس می‌کنید. این به دلیل کم شدن تعداد فریم‌ها از سطحی مشخص است که باعث شکسته شدن تصاویر می‌شود.

دوربین‌هایی وجود دارد که تصاویر را با فریم بالا ضبط می‌کنند. احتمالاً فیلم‌های ضبط شده با فریم بالا را دیده‌اید، مانند فیلم شکسته شدن یک جسم یا له شدن یک شی، توسط دستگاه پرس و غیره، در این فیلم‌ها می‌توانید جزئیات تصاویر را به خوبی مشاهده کنید، یعنی فیلم را با همان کیفیت به‌صورت کند پخش کنید. این فیلم‌ها با فریم بالاتراز۳۰ فریم ساخته شده‌اند.

از این دوربین‌ها در مواردی که به ثبت جزئیات حرکت نیاز است استفاده می‌شود، مثل ثبت سرعت گلوله هنگام عبور از یک جسم.

رابطه Resolution و FBS

بعضی مواقع برای حفظ استقرار دوربین مجبور می‌شوند علی‌رغم بالا بودن رزولوشن، تعداد فریم دوربین را پایین بیاورند و یا برعکس. این امر به دلیل محدودیت دوربین در قدرت پردازش است. یعنی دوربین به زمان بیشتری برای پردازش تصاویر احتیاج دارد.

به عنوان مثال دیده شده که کیفیت تصاویر دوربین با FBS 25 و رزولوشن 3MP در اجسام متحرک بسیار بهتر از دوربینی با FBS 12 و رزولوشن5MP است. پس در هنگام انتخاب دوربین مدار بسته علاوه بر رزولوشن، فریم بر ثانیه یا همان FBS نیز مهم می‌باشد.

رابطه FBS و پهنای باند

فریم در ثانیه (FBS) در دوربین مدار بسته، تاثیر مستقیم بر پهنای باند دوربین دارد هرچه تعداد فریم در ثانیه دوربین بیشتر باشد ظرفیت ذخیره سازی بیشتر شده. بنابراین برای انتقال داده ها به پهنای باند بیشتری احتیاج داریم. این بدان معنا نیست که هر چه قدر FBS افزایش یابد به همان میزان نیز پهنای باند را افزایش دهیم. در بعضی موارد ممکن است فریم ریت تا ده برابر افزایش پیدا کند اما پهنای باند فقط ۳ تا ۵ برابر افزایش یابد.

دلیل افزایش کمتر پهنای باند، فشرده‌سازی بین فریم ها می‌باشد و این فشرده سازی به دلیل قرار گرفتن بخش هایی از فیلم در فریم‌های مشابه می‌باشد. بنابراین نیاز به پهنای باند کاهش می‌یابد. این یکی از مسائلی است که، در صنعت دوربین مداربسته تصورات اشتباهی در مورد آن وجود دارد.

اغلب اوقات این تصور وجود دارد که نرخ فریم باعث تار شدن تصاویر می‌شود، چنین تصوری به کل اشتباه است. نرخ فریم با روان بودن و برش تصاویر ارتباط دارد. تارشدن تصاویر در حال حرکت معمولاً به سرعت شاتر دوربین مدار بسته وابسته است. بنابراین اگر تصویر شما تار است مشکل از سرعت شاتر می‌باشد.

رابطه دستگاه آشکارساز باFBS

در بعضی مواقع تصاویر را به صورت آنلاین نگاه نمی‌کنیم، زمان گذشته و داریم Playback را تماشا می‌کنیم. کیفیت تصاویر در آنلاین بسیار خوب بوده، FBS دوربین بین 20 تا 30 است و هیچ برشی در تصویر دیده نمی‌شود. اما وقتی در حالت Playback فیلم را پخش می‌کنیم دچار مشکل شده و تصاویر پرش دارد.

این مشکل دیگر مربوط به نرخ فریم نیست، به دستگاه آشکارساز ما مربوط می‌شود. شما برای دوربین مداربسته تان دستگاه آشکارساز مناسب تهیه نکردید. همین امر باعث نامناسب بودن تصاویر در Playback می‌شود.

پس باید دقت داشته باشید که FBS دوربین با FBSی که در کاتالوگ دستگاه آشکار ساز آمده همخوانی داشته باشد. مثلاً شما دوربین با FBS20-25 خریداری کردید اما در کاتالوگ دستگاه آمده که ما تصاویر را در هارد با FBS 8 ذخیره می‌کنیم. پس شما در ضبط تصاویر باز هم دچار مشکل خواهید شد.

متاسفانه این امر در دستگاه‌های آشکارساز HVR و DVRها اتفاق می‌افتد ودر NVRها این مسائل حل شده است. یعنی هر دوربینی با هر نرخ فریم ریتی که داشته باشد با همان شرایط در هارد ذخیره می‌شود.

نتیجه گیری

فریم در ثانیه (FBS) در دوربین مدار بسته  تاثیر مستقیم در کیفیت تصاویر دارد. پس حتماً برای مواجه نشدن مشکل و کیفیت در ضبط تصاویر، دوربین‌هایی با FBS مناسب تهیه کنید. تعداد فریم در ثانیه یکی از مهم‌ترین خصوصیات دوربین‌های مداربسته و دستگاه‌های آشکارساز است.

FPS یا نرخ فریم، از مولفه‌های بسیار مهم در کیفیت و کارکرد دوربین‌های مداربسته است. تنظیمات درست FPS و انتخاب صحیح دستگاه ضبط، نقش زیادی در وضوح و روان بودن تصاویر دارند. اگر با دقت به انتخاب FPS متناسب با نیازهای محیطی و ظرفیت دستگاه‌ها توجه کنید، مشکلات رایج در کیفیت تصاویر ضبط‌شده تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

ما در این مقاله سعی کردیم هرآنچه به کیفیت نصب و راه اندازی دوربین مداربسته و تصاویر ضبط شده مربوط است، به صورت جامع و کامل توضیح دهیم. شما نیز با به کارگیری این موارد با هیچ مشکلی روبه رو نخواهید شد. و تصاویری با بهترین کیفیت خواهید داشت. فراموش نکنید رضایت مشتری مهم ترین امر در کسب و کار موفق می‌باشد.

سوالات متداول

  1. فریم در ثانیه (FPS) در دوربین مداربسته چیست؟
    فریم در ثانیه، تعداد تصاویری است که دوربین در هر ثانیه ضبط می‌کند. این نرخ تاثیر زیادی بر روان بودن و کیفیت فیلم‌های ضبط شده دارد.
  2. استاندارد FPS برای دوربین‌های مداربسته چقدر است؟
    استاندارد معمول برای یک ویدیو با کیفیت و روان ۳۰ فریم در ثانیه است. با این FPS، حرکات بدون برش و پرش نمایش داده می‌شوند.
  3. چرا برخی از فیلم‌های ضبط شده در دوربین مداربسته پرش دارند؟
    کم بودن FPS می‌تواند دلیل این مشکل باشد. با کاهش FPS، تصاویر ممکن است تکه‌تکه یا بریده بریده دیده شوند.
  4. چرا در برخی فیلم‌ها حرکت اجسام تار یا با هاله دیده می‌شود؟
    دلیل اصلی این مشکل می‌تواند کم بودن FPS یا تنظیم نادرست سرعت شاتر باشد.
  5. آیا افزایش FPS باعث بهتر شدن کیفیت تصویر می‌شود؟
    بله، به‌ویژه در اجسام در حال حرکت، FPS بالاتر وضوح بهتری ارائه می‌دهد؛ اما این مسئله به قیمت استفاده از پهنای باند بیشتر است.
  6. چگونه می‌توان FPS دوربین مداربسته را افزایش داد؟
    برای افزایش FPS، باید مطمئن شوید که دستگاه ضبط کننده و خود دوربین از FPS بالا پشتیبانی می‌کنند و محدودیت پهنای باند را در نظر بگیرید.
  7. رابطه بین FPS و پهنای باند چیست؟
    FPS بالاتر نیاز به پهنای باند بیشتری دارد، اما فشرده‌سازی بین فریم‌ها باعث کاهش پهنای باند مورد نیاز می‌شود.
  8. آیا نرخ FPS روی حافظه ذخیره‌سازی تاثیر دارد؟
    بله، هرچه FPS بالاتر باشد، فضای ذخیره‌سازی بیشتری برای ضبط نیاز است، چون تعداد فریم‌ها بیشتر است.
  9. تفاوت FPS در ضبط آنلاین و حالت Playback چیست؟
    ممکن است در حالت آنلاین FPS بیشتری داشته باشید اما هنگام پخش دوباره (Playback) با مشکلاتی مواجه شوید که ناشی از ظرفیت دستگاه ضبط است.
  10. چگونه FPS مناسب برای دوربین مداربسته را انتخاب کنیم؟
    FPS مناسب بسته به نیاز شما متغیر است. برای محیط‌هایی با حرکت سریع، FPS بالا توصیه می‌شود؛ اما در محیط‌های کم تحرک، FPS کمتر نیز کافی است.

راه حل مشکلات رایج

  • پرش یا بریدگی تصویر در حالت پخش دوباره (Playback): بررسی کنید که دستگاه ضبط کننده با FPS دوربین هماهنگ باشد و از ظرفیت مناسبی برای ذخیره‌سازی برخوردار باشد.
  • تار بودن تصویر اجسام در حال حرکت: سرعت شاتر را بررسی کرده و FPS دوربین را افزایش دهید.
  • افزایش پهنای باند مورد نیاز هنگام بالا بردن FPS: از دوربین‌هایی با قابلیت فشرده‌سازی بالا (مانند265) استفاده کنید که پهنای باند را بهینه‌سازی می‌کند.
  • مصرف بالای حافظه برای ضبط تصاویر با FPS بالا: در صورتی که به FPS بالا نیاز دارید، هارد درایو با ظرفیت بیشتر را انتخاب کنید.
  • عدم وضوح تصاویر در حرکت‌های سریع: FPS دوربین را افزایش داده و دوربین‌هایی با رزولوشن بالا انتخاب کنید.
  • همخوان نبودن FPS دوربین با دستگاه ضبط: دستگاهی خریداری کنید که با FPS دوربین شما هماهنگی داشته باشد.
  • پرش تصویر در هنگام مشاهده آنلاین: پهنای باند شبکه را بررسی کنید و از سرعت اینترنت مناسب بهره‌مند شوید.
  • عدم تطابق FPS دوربین با نیازهای محیط: برای محیط‌های پرتردد FPS بالاتر و برای محیط‌های ثابت FPS پایین‌تر انتخاب کنید.
  • تاثیر FPS بالا بر مصرف برق و هزینه‌ها: به تعادل میان FPS و رزولوشن دقت کنید و در صورت عدم نیاز به FPS بالا، آن را در حد مناسب تنظیم کنید.
  • هاله یا اثر دنباله در اجسام در حال حرکت: FPS را افزایش داده و سرعت شاتر را مطابق با نیازهای تصویر تنظیم کنید.

این مقاله برایتان مفید بود؟

روی ستاره بزن تا امتیازت رو ثبت کنی!

میانگین امتیاز 0 / 5. امتیاز: 0

هنوز امتیازی ثبت نشده، شما اولین نفر باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ورود یا ثبت‌نام
شماره موبایل خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
برای دریافت کد تایید، شماره زیر را با موبایل خود به صورت کاملاً رایگان شماره گیری کنید"
تا لحظاتی دیگر برای اعلام کد تایید با شما تماس خواهیم گرفت
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد